Presentació del llibre de Manuel Menéndez

El 18 de març de 2022 es va fer al Castell, a la nostra seu, la presentació del llibre de Manuel Menéndez, de Perpinyà. El títol del llibre és curiós “Del centro del mundo al ombligo de la luna” però l’autor ho va explicar durant la seva presentació.
La presentació de Manuel Menéndez va anar a càrrec de l’exalcalde de Figueres Joan Armangué.

Portada i contraportada del llibre:

Moments de les intervencions:

SEGREST A SANT FERRAN

Divendres dia 19 de novembre a les 19h00 es va fer la presentació, a la seu d’Amics del Castell de Sant Ferran, del nou llibre d’Episodis del Castell de Sant Ferran “SEGREST A SANT FERRAN” de J. Carlos Arroyo i editat per la nostra Associació. Aquest número és el primer de fissió, no històric. S’ha intentat recrear una situació al Castell amb uns personatges ficticis.
L’autor va ser presentat pel professor de Llengua i Literatura Jordi Casals, que va fer un elogi de l’autor y va analitzar alguns passatges del llibre. L’acte va tenir un gran èxit de públic.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL BRIGADA DE L’HOTEL FLORIDA”

El divendres 22 d’octubre de 2021 es va fer la presentació del llibre “EL BRIGADA DE L’HOTEL FLORIDA”, a càrrec del seu autor Octavi Dalmau que va ser presentat per l’historiador Alfons Romero.
El resum del llibre diu: “Acabada la guerra civil i la mundial que la va seguir, els lladres, els estafadors, els que van endur-se les riqueses artístiques i de tota mena de tots els camps de batalla, ara, malden per convertir en or el producte dels seus espolis. Per assolir aquesta fita no dubtaran en matar a qui es posi davant, fins i tot als seus socis i companys de malifetes. Altre cop, en Ramon Molins, caporal de la Guàrdia Civil, provarà de trobar el desllorigador que resolgui aquest cas. Ciutat de Figueres, a la segona meitat dels anys quaranta del segle passat“.

PRESENTACIÓ LLIBRE DE GOVERNADORS, DE DÍAZ CAPMANY

Divendres dia 18 de juny a les 19,30 h es va fer la presentació, a la seu d’Amics del Castell de Sant Ferran, del llibre del nou llibre del Tinent General Carlos Díaz Capmany “Governadors del Castell de Sant Ferran (1875-1901)”, editat per la nostra Associació.
Els locals de la seu estaven preparats amb totes les mesures marcades per les autoritats sanitàries, bàsicament mascaretes i distància de seguretat.
El president, César Barrenechea, va donar la benvinguda als assistents i als participants de la taula, el propi autor del llibre i el seu presentador el Coronel Jesús Heras.
A continuació va cedir la paraula a Jesús Heras, que va fer un elogi del General. Al vídeo, que es va emetre en directe, escoltareu totes les intervencions.

PRESENTACIÓ LLIBRE “HISTÒRIES D’ALCALDE (Figueres 1995-2007)

Divendres dia 11 de juny de 2021 a les 19,30 h es va fer la presentació, a la seu d’Amics del Castell de Sant Ferran, del llibre de l’exalcalde de Figueres Joan Armangué “Històries d’alcalde. Figueres, 1995-2007)”.
Els locals de la seu estaven preparats amb totes les mesures marcades per les autoritats sanitàries, bàsicament mascaretes i distància de seguretat.
El president, César Barrenechea, va donar la benvinguda als assistents i va explicar que començàvem tímidament una nova etapa de recuperació d’activitats postpandèmia. A continuació va fer la presentació de acte, de l’autor del llibre, Joan Armangué, i del periodista Josep Playà, que farà la presentació del propi autor.
A continuació va cedir la paraula a Josep Playà, que va fer una presentació-diàleg mà a mà amb l’autor fent referència a extractes del llibre i les seves preguntes que necessitaven aclariments. Joan Armangué va respondre totes les preguntes i va abundar en detalls, nomenant fets i persones, moltes de les quals encara formen part de la vida pública.