Models logo capalera blanc


Presentació Premi Treball de Recerca (16.10.2020)

Aquest divendres dia 16 d’octubre a les 11h s’ha fet la presentació, a la seu d’Amics del Castell de Sant Ferran, del projecte “Premi de Recerca de Batxillerat Amics del Castell de Sant Ferran”.

Els locals de la seu estaven preparats amb totes les mesures de les autoritats sanitàries, control d’assistència, rentat de mans, mascaretes i distància de seguretat.

El president, César Barrenechea, va donar la benvinguda als assistents. A continuació va explicar que els estatuts de l’associació, en l’article 3 sobre els seus fins, diu que s’ha de donar a conèixer aquesta fantàstica fortalesa. Va enumerar algunes de les activitats que normalment es fan: exposicions, presentacions, conferències, publicació d’un llibre cada any, competicions internacionals de petanca i nomenament del personatge de l’any. Després va dir que l’associació té cada dia més seguidors a les xarxes socials com Instagram o Facebook, amb milers de seguidors, apart de la pàgina web pròpia. Va comentar també que tenen intenció d’atreure els joves i que tinguin més vinculació amb els Castell i per fer això s’ha creat aquest premi de treballs de recerca de batxillerat.

A continuació va cedir la paraula al vicepresident i responsable de cultura, Fede Luque, que va explicar alguns detalls d’aquest projecte. El vicepresident explica que l’associació Amics del Castell de Sant Ferran també vol participar a l’ensenyament amb un premi de batxillerat que permetrà estudiar i donar a conèixer millor la fortalesa amb baluards més gran d’Europa. També va comentar que l’objectiu d’aquest tipus de treball de recerca no és exclusivament estudiar els fets històrics, militars o no, que van ocórrer al Castell sinó també estudiar qualsevol altre punt de vista o de coneixement com ara social, antropològic, cultural, turístic, arquitectònic o tecnològic, que permetrà donar un impuls més a la promoció del nostre patrimoni.

Es donaran 3 premis, un de 300 € i dos de 150 € i seran complementats amb packs de visites a la “catedral de l’aigua” del Castell i amb obsequis de record.

El president i vicepresident van donar les gràcies a Cultura de l’ajuntament de Figueres i al Consorci del Castell per l’entusiasme i col·laboració en aquest projecte, i animen a tot l’alumnat, de tots els centres públics i privats a triar el Castell de Sant Ferran com a punt de referència de la seva recerca.

Image 2020.10.16-aImage 2020.10.16-bDSCF7511DSCF7516

Vídeo de la presentació (Tramuntanatv)

Emporda 20.10.2020Hora Nova 20.10.2020Diari de Girona 20.10.2020


Exposició Trencant el Silenci (octubre de 2020)

Des del mes de març d'enguany la nostra associació no ha pogut fer cap de les activitats programades degut a les circumstàncies provocades pel Covid-19. Fent un intent d'adaptar-nos a totes les normatives i recomanacions de les autoritats hem programat una exposició d'artistes d'acord amb el grup Diversit-ART. Les obres dels 30 artistes participants queden exposades durant tot el mes d'octubre a la nostra sala d'exposicions i estarà complementada per una exposició més reduïda a la cantina de l'entrada de la Fortalesa.

Les visites seran guiades i en grups reduits de 6 persones, segons les normes i recomanacions actuals. La inauguració es va fer divendres dia 2 d'octubre complint els requisits d'aforament màxim, mascareta, distància de seguretat i mans netes. El nostre president, César Barrenechea, va fer un petit discurs de benvinguda, el vicepresident i responsable de cultura, Fede Luque, va donar les gràcies en nom de l'associació per a tots els artistes participants i el comisari de l'exposició, Enric Puigsegur, va agrair a la nostra associació les facilitats que varem donar. Seguidament l'artista Angeline va actuar amb un petit repertori de cançons líriques i l'Enric Puigsegur va actuar amb el seu inseparable instrument musical.

cartell artistes 2020Artistes tardor 2020Emporda 03.10.2020

HoraNova 06.10.2020HoraNova 06.10.2020Emporda 06.10.2020Emporda 06.10.2020