Donació pública de Joan Armangué

El dimecres 20 d’abril, a la nostra seu del Castell de Sant Ferran, va tenir lloc l’acte de signatura del conveni de cessió del fons documental anomenat “Castell” de l’arxiu personal de Joan Armangué, que va ser alcalde de Figueres des del 1995 fins el 2007.

L’acte que va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones i diverses autoritats com els Sots-Delegats del Govern Central, Sr. Albert Bramón, i del Ministeri de Defensa a Girona, Sr. Roberto Plà, i el President de la Junta Promotora del Consorci del Castell de Ferran, Sr. Diaz Capmany, i en Fede Luque, president de l’Associació que va signar amb el donant l’esmentat conveni.

El fons consta de 94 documents, 60 fotografies i nombrós material digital i correspon al període en que Joan Armangué va ser alcalde de Figueres i es va constituir el Consorci que gestiona la fortalesa que diumenge vinent celebrarà el seu 25è aniversari.

Durant la seva intervenció el donant va fer un balanç de l’activitat del Consorci, dels fons invertits en millores al monument i del nombre de visitants que han passat pel Castell els darrers anys. També va insistir en la necessitat d’una direcció civil al front de l’entitat.

Per la seva part, Fede Luque va animar públicament a tots aquells que disposin de material gràfic o documental sobre la fortalesa que en facin donació per ajudar a fer més gran l’arxiu-biblioteca de l’Associació. L’acte va ser seguit per un debat entre els assistents.

Finalitzat l’acte es va fer una visita a l’exposició de pintures i fotografies de les sales annexes.